Felújítják a székesfehérvári zenei iskolát

A vasútállomás közelében lévő épületre igazán ráfért már a renoválás.

Mintegy 900 millió forintból újítják fel és bővítik Székesfehérváron a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát.  Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő a témában tartott pénteki sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) elnyert eredeti támogatási összeget, 483 millió forintot a kormány további 408 millióval egészítette ki, így 891 millió forintos felújítás kezdődik el az intézményben.

Hozzátette: ezzel biztosították a szükséges műszaki tartalomhoz a forrást, s csak ezek után indulhatott el a közbeszerzési eljárás, majd a tényleges munkavégzés. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a város egyik legnagyobb iskolája az ott folyó kiváló szakmai munka miatt is megérdemelte a fejlesztést. Jelezte: a város korábban ígéretet tett arra, hogy azokon az épületszárnyakon, amelyek nem részei a mostani fejlesztésnek, a beruházás után önkormányzati forrásból elvégeztetik a többi között a homlokzati felújítást.

Török Szabolcs tankerületi igazgató elmondta, hogy a munkaterületet átadták, a kivitelezőnek 15 hónapja van a munkák elvégzésére. A beruházás során beépítik a tetőteret, ahol egy nagyméretű kórusterem jön létre. Ezen kívül négy kiscsoportos vagy egyéni foglalkoztatásra alkalmas fejlesztőhelyiséget alakítanak ki, amelyekhez új bútorokat is beszereznek. Emellett épületbővítéssel egy külön tánctermet is létrehoznak, a meglévő tornatermet teljesen felújítják, a szomszédságában pedig új tornaeszközökkel felszerelt sportudvart építenek.

Kneifel Imre igazgató azt mondta, végre méltó lesz az épület ahhoz a fontos feladathoz, amit az intézmény ellát. Közölte, hogy az iskolába tizenkét évfolyamon húsz osztály mintegy ötszáz tanulója jár, őket ötven pedagógus oktatja.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek