Felújítják a zákányszéki templomot

Két év után először rendezték meg a településen, a járványhelyzet elmúltával, a közelmúltban a hagyományos VII. Jótékonysági Katolikus Bált, mely nagy sikert aratott

Olyannyira sikeres volt az összejövetel, hogy a tombolából 700 000 forint jött össze a templom külső-és belső renoválásának megsegítésére. Erre már nagy szüksége van az épületnek, most is folyamatosak a munkálatok. Szerencsére a hívek számíthatnak egymás támogatására, és a templomi élet a javítások alatt sem áll meg.

Tavaly év végén a templom belső felújításának ideje alatt a művelődési ház nagytermében tartották a szombati, vasárnapi és ünnepi szentmiséket. A festés mellett a teljes elektromos hálózatot korszerűsítették a hívek adományából. Ennek modernizálása a festéssel együtt nagyjából 2,5 millió forintos beruházás volt. A közösségi összefogás rendkívül fontos a zákányszéki hívek számára, ugyanis korábban közösségi összefogással, a hívek adományaiból restauráltatták a templom két festményét, amelyeket egy azóta már lebontott udvari raktárban talált meg a plébános – írja a delmagyar.hu 

Zákányszéken egyébként is erős az összetartás, lapunk is sokszor beszámolt már az ott zajló eseményekről. Például betakarításról vagy Mária-szobor szentelésről.

Nyitókép: delmagyar.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek