Felújított rendőrséget adtak át Pilisben

A volt csendőrségi épület még a múlt században épült, de tavaly már nem volt mese, fel kellett újítani 21. századi színvonalra.

Az őrs 195,35 km² illetékességi területén található hat településen (Pilis, Nyáregyháza, Káva, Csévharaszt, Vasad és Pánd) több mint 22 ezer ember él. Az 1928-29-ben, a csendőrség számára épített állomáshely 1993-ban alakult rendőrőrssé – számolt be a police.hu a részletekről.

Mint írtk, a munkálatok 2020 végén kezdődtek, a bruttó 82 millió forintból megvalósuló kivitelezést teljes egészében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság költségvetéséből finanszírozták. A meglévő épület 101 nm² alapterületét egy 120 nm²-es épületrésszel kibővítették, így a megújult őrs hasznos területe több mint a duplájára nőtt.

Az öt hónapos rekonstrukciós időszak alatt 9 ember több mint 8 ezer munkaórában 2200 téglát, 288 liter festéket, 60 m³ betont használt fel, 420 nm² tetőfelület újult meg, 180 nm²-en burkoltak csempével és járólappal, valamint 260 nm²-t szigeteltek le.

A kívül-belül megújult épületet 2021. április 28-án dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes jelenlétében Hajnal Csilla, Pilis város polgármestere és dr. Nagy László r. dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya adta át a rendőrőrs munkatársainak.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek