Felújították fel és bővítették Nyárlőrinc óvodáját

Avatar

Több mint 250 millió forint európai uniós támogatásból újították fel és bővítették Nyárlőrinc óvodáját, az intézménybe 80 óvodás, bölcsődei csoportjába pedig 12 kisgyerek jár – közölte a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A több mint negyvenéves épület földszintjén átépítették a négy óvodai csoportszobát és a vizes blokkokat, új tálaló konyhát, orvosi szobát és logopédiai foglalkoztatót, illetve egy sószobát is kialakítottak. Az irodák a tetőtérben kaptak helyet.
A két eredeti épületszárny közé – közösségi térként is használható – tágas tornaterem épült, az intézmény udvari oldalán fedett teraszt, egyik szárnyában pedig bölcsődei egységet alakítottak ki.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult beruházás során energiahatékonyságra törekedtek, korszerű és környezetkímélő épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak, és teljes körű akadálymentesítés is megvalósult.
A projekt keretében eszközöket is vásároltak: elsősorban a bölcsődei egység alapfelszerelését és az újonnan kialakított helyiségek berendezéseit.


Hasonló cikkek