Felújították fel és bővítették Nyárlőrinc óvodáját

Több mint 250 millió forint európai uniós támogatásból újították fel és bővítették Nyárlőrinc óvodáját, az intézménybe 80 óvodás, bölcsődei csoportjába pedig 12 kisgyerek jár – közölte a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A több mint negyvenéves épület földszintjén átépítették a négy óvodai csoportszobát és a vizes blokkokat, új tálaló konyhát, orvosi szobát és logopédiai foglalkoztatót, illetve egy sószobát is kialakítottak. Az irodák a tetőtérben kaptak helyet.
A két eredeti épületszárny közé – közösségi térként is használható – tágas tornaterem épült, az intézmény udvari oldalán fedett teraszt, egyik szárnyában pedig bölcsődei egységet alakítottak ki.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult beruházás során energiahatékonyságra törekedtek, korszerű és környezetkímélő épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak, és teljes körű akadálymentesítés is megvalósult.
A projekt keretében eszközöket is vásároltak: elsősorban a bölcsődei egység alapfelszerelését és az újonnan kialakított helyiségek berendezéseit.


Hasonló cikkek