Felvidéken jártak az ózdi diákok

A Határtalanul! pályázat keretében valósult meg az a négy napos tanulmányi kirándulás, melyen az ózdi Újváros Téri Általános Iskola 45 hetedik osztályos tanulója vett részt 2016. április 14-17. között a Felvidéken, Szlovákiában.

A program lehetővé tette, hogy a tanulók megismerkedjenek a Felvidék néhány városával, a gyönyörű természeti környezettel, személyes kapcsolatokat alakítsanak ki az ott élő magyarokkal.

 

Tanulmányi kiránduláson a Felvidéken
Betléri kastély

 

Pelsőcön meglátogatták a Magyar Tannyelvű Alapiskolát, mely 2015. májusában új nevet kapott: Dénes György Alapiskola. A két intézmény bemutatkozása után a gyerekek műsorral kedveskedtek egymásnak. A találkozás jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

 

Tanulmányi kiránduláson a Felvidéken
Szepesi vár

 

A négy nap alatt megtekintették Rozsnyó, Késmárk, Igló, Lőcse, Kassa nevezetességeit, a Betléri kastélyt, a krasznahorkai várat és mauzóleumot. Gyönyörködhettek a Tátra hegyvonulataiban, megcsodálták a Gombaszögi-barlang cseppköveit és gyalogtúrát tettek Sajóréde környékén.

 

Tanulmányi kiránduláson a Felvidéken
Kassa: Rodostói ház, Rákóczi emlékház

 

Utazásuk egyszerre volt történelem-, művészettörténet-, irodalom-, földrajzóra és remek szórakozás. A tanulók különböző feladatokat is kaptak, amelyeket csoportokban oldottak meg: írásos beszámolók, rajzok készítése; plakátok, címerek tervezése; tájékozódás térkép segítségével stb. Ezek a feladatmegoldások mindig jó hangulatban teltek, a gyerekek nagy örömmel végezték. Felejthetetlen, élményekben gazdag négy nap volt, melyre a diákok határtalan szeretettel emlékeznek majd.

 

Tanulmányi kiránduláson a Felvidéken
Krasznahorka: Nepomuki Szent János kápolnájánál

 

Nyitókép: Krasznahorka váránál jártak a diákok

A fotókat az ózdi Újváros Téri Általános Iskola pedagógusai készítették.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek