Felvidéki magyarok kiállása a magyar és lengyel kormány mellett

Milány Kincső

A közös kiállás jegyében egy felhívás jelent meg a Facebookon a délelőtt folyamán, amelyben arra kérik a felvidéki magyar embereket álljanak ki, és vállaljanak szolidaritást a magyar és lengyel kormánnyal az Unióval folytatott vitában.

Nem hallgathatunk tovább, felvidéki magyarok! – ezzel a felkiáltással kezdődik a néhány óra alatt több 100 támogatót szerzett kezdeményezés, amely a Felvidek.ma hírportál Facebook-oldalán jelent meg.

“Tisztelt felvidéki magyarok! Úgy éreztük, hogy meg kell szólalnunk, mert erkölcsi kötelességünk támogatni azt a kormányt, amelyik erőn felül támogatja a felvidéki magyar embereket.” – írja Papp Sándor, Hrubík Béla és Méry János, az aláírásgyűjtés 3 ötletgazdája. “A folyamatos és ellenőrizetlen illegális migrációval az Európába behozott iszlamista terror- és erőszakhullám,(…) a keresztény hitünk ellen elkövetett, tétlenül szemlélt támadások, a hagyományos családmodell megkérdőjelezése valamint a természet- és életellenes gender-ideológia ráerőltetése a csatlakozó országok társadalmaira és az azokat elutasító kormányokra, egyre elutasítottabbá és hiteltelenebbé teszik számunkra az egykor oly nagy reményekkel kecsegtető Európai Uniót, annak vezetőit és intézményeit.”

Határozottan támogatjuk Magyarország és Lengyelország hagyományos családpolitikáját, a nemzeti és vallási értékeink melletti kiállását, és készek vagyunk ezen értékek megvédésére.

A nyílt levélnek is tekinthető írásban a szerzők, és immár több száz velük egyetértő személy, elítélik az uniós vezetők által alkalmazott diktatórikus módszereket, valamint azt az eljárást, ahogy a többre hivatott Európai Unió “vezetői nem lépnek fel következetesen a bevándorlás okozta bűnözés, gyilkosságok, iszlamista terrorizmus, erőszak, antiszemitizmus és keresztényüldözéssel szemben, ellenben ráerőltetik a migrációt és az LMBTQ-ideológiát az azt elutasító országokra, pénzügyi szankciókkal zsarolva őket.”

“Az emberek véleményét akartuk megírni, s akik egyetértenek velünk azok csatlakozzanak! Szunnyadó állapotban van a felvidéki magyarság! Ha az embernek bántják az édesanyját, kötelessége kiállni mellette. Most az anyaországunkat bántják! Ki kell állnunk mellettük!”

Forrás: ma7.sk

Fotó: pixabay.com


Hasonló cikkek