Indul az első szlovákiai magyar filmsorozat!

Az észak-komáromi rendező, Molnár Csaba Pressburg című alkotása arról szól, ahogy egy kozmopolita szlovák lány és egy csallóközi magyar srác világa találkozik.

Pozsony (alias Pressburg) nem csak kulisszája, hanem szereplője is egyben a filmnek.Van egy víziónk, nekünk szlovákiai magyaroknak arról, hogy milyen város lehet ez a Pozsony. Ezt mutatja be a folytatásos film.”

Molnár Csaba szerint egy nagyszerű színészi generáció van felnövőben. Gőzerővel zajlik a forgatókönyv készítése, a próbafelvételek és a szereplőválogatás is. A sorozatról még csak néhány részlet árulható el, mint például hogy a szintén csallóközi származású Matusek Attiláé lett a főszerep. „Elsőre bejött és megcsinálta. Éreztük, hogy övé ez a szerep, nem is kerestünk tovább.”

Attila egy csicsói gazdálkozó fiút alakít majd, aki felkerült Pozsonyba, hogy egy kis pénzt keressen. A film interneten lesz majd megtekinthető.

Forrás: parameter.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek