Feng Shui és az asztrológia – 2. rész: Miről árulkodnak a gua személyiségszámok?

A „9 csillag” módszere a társas interakciók, kapcsolatok terén hasznos segítséget adhat. A gua számokhoz jelképek (trigamok) tartoznak, ezek az elemekre utalnak, amelyeknek a jellemzőit is figyelembe véve alakították ki ezt a metódust. 

A Fehér Víz csillag szülötte (1-es gua szám)
Sok ellentét rejlik az ilyen típusú személyiségben; hiszen a víz is lehet lassú sodrású – vagy éppen gyors, mindent elárasztó. Az ilyen emberekben egyaránt megfér a lustaság, de az is, hogy minden céljukat elérjék – akár furfanggal is.  Sok tiszta vizű patak a föld alatt folyik: hozzájuk hasonlatosan, ez a típus sok rejtett képességgel rendelkezhet, amelyek azonban könnyen a felszín alatt maradhatnak, ha nem kapnak kellő inspirációt.

A Fekete Föld csillag szülötte (2-es gua szám)
Befogadó és odaadó, miképpen a föld az anyatermészet szimbóluma. Kitartás, megbízhatóság jellemzi az ilyen típusú embereket. Az állandóság hívei, óvatosak, akik szívesen tartoznak valamilyen közösséghez, mert ez ad célt az életüknek. Munkájukat csendben, precízen végzik, akiknek szükségük van a rendszeres megerősítésre. Ha ezt nem kapják meg, hajlamossá válhatnak a depresszióra. A természet közelében töltődnek fel igazán – szükségük is van erre: fontos egyensúlyt kell teremteni a munka és a pihenés között.

Az Élénkzöld Fa csillag szülöttei (3-as gua szám)
Ők a tavasz kirobbanó erejét képviselik: dinamikusak, hatalmas tetterővel rendelkeznek, kreatívak. Mindig fejlődésre készek, akárcsak a fa, amely mindig új ágakat hajt. Nyitottság, becsületesség és őszinteség a főbb erényeik, de hajlamosak meggondolatlanságra (ezért sok csalódás is érhetik őket) és nem mindig eléggé kitartóak. Ha túl sokszor törik meg a lendületük, egoistává, merevvé válhatnak. A belső nyugalmukat a sok meditáció segítheti elő.

A Zöld Fa csillag szülöttei (4-es gua szám)
A szél a hozzá tartozó jellemző természeti erő, amely analógiát mutat vele. Az ide tartozó emberek nagyon érzékenyek, hangulatuk – a szélhez hasonlóan – hol lágy, hol tomboló hurrikánra emlékeztethet. Gyengédséget és jóindulatot, ám sebezhetőséget is jelent, ha valaki ide tartozik. Szociálisan érzékenyek, igazságszeretők, gyors felfogásúak, kiváló kommunikációs képességgel. Kíváncsiságuk, viharos lendületük okozhat gondot az emberekkel való kapcsolataikban.

A felsorolást a következő hétvégén folytatjuk. Látogasson el oldalunkra rendszeresen!

 

A témához kapcsolódó cikkeink:

Hogyan kapcsolódnak össze a számok és jellemek a Feng Shuiban?

Az elemek egyensúlya a Feng Shuiban

Feng Shui és az asztrológia – 1. rész

 Képek forrása:

http://numerologysecrets.nethttps://wujitu.files.wordpress.com


Hasonló cikkek