Pisztolygolyós levelet küldtek a spanyol csendőrség fejének

Halálos fenyegetőleveleket és a borítékban puskatöltényeket kaptak kormányzati politikusok Spanyolországban, ami miatt az egyik érintett, Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) nevű kisebbik koalíciós párt főtitkára pénteken rendőrségi feljelentést tett Madridban.

A nyilvánosságra hozott, nyomtatott nagybetűkkel írt levélben azzal vádolták a politikust, hogy „hagyta meghalni szüleinket és nagyszüleinket”, ezért feleségével és szüleivel együtt „halálra van ítélve”. A névtelen fenyegető egy másik levélben tíz napot adott Fernando Grande-Marlaska belügyminiszternek, hogy lemondjon posztjáról. Rajtuk kívül María Gámez, a spanyol csendőrség igazgatója kapott hasonló tartalmú küldeményt.

A nagyobb parlamenti pártok többsége elítélte a történteket, kivéve az ellenzéki Vox pártot, amelynek politikusa, Rocío Monasterio megkérdőjelezte a fenyegetés valódiságát a Cadena SER rádióban tartott vitaműsorban, ahol a május 4-i madridi tartományi választás elnökjelöltjei szerepeltek.

Mivel kijelentését nem vonta vissza, a vita félbeszakadt, Pablo Iglesias elhagyta a stúdiót, pártja pedig nem vesz részt több vitaműsorban a VOX-szal. Tiltakozásként hasonló döntést hozott a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a Több Madrid (Más Madrid) párt is. A választásokig még betervezett televíziós vitákat lemondták a tévétársaságok.

Világ tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek