Ferenc pápa látogatására rengeteget költ a szlovák kormány

A pápai látogatás előkészítésére a szlovák kormány több mint 5,4 millió eurót különít el.

A miniszterek a keddi online ülésükön jóváhagyták azt is, hogy szeptember 6. és 15. között a Szlovák Fegyveres Erők legfeljebb 1300 tagját helyezzék készenlétbe minden nap. Sugárzási, kémiai és biológiai vizsgálatok elvégzésére szolgáló speciális műszaki berendezések és 3 helikopter alkalmazását is engedélyezték.

Az 5 millió eurót meghaladó támogatásból a Szlovák Püspöki Konferencia 72 000 eurót kap, melyet a résztvevők regisztrálásának biztosítására fordíthat. További mintegy 41 000 eurót költhet a látogatás logisztikai-adminisztratív oldalának biztosítására. Az egyik legnagyobb pénzcsomagból (csaknem 487 ezer euróból) az Eperjesi (Prešov) görögkatolikus érsekség gazdálkodhat, az összegből az eperjesi városháza előtti istentisztelet költségeit fogják fedezni.

A római katolikus egyház és a Pozsonyi (Bratislava) érsekség több mint 780 ezer eurót fordíthat a pápai látogatás előkészítésére, valamint a sasvári (Šaštín) szertartás lebonyolítására. A második legnagyobb pénzcsomagot – több mint 640 ezer eurót – a Kassai (Košice) érsekség kapja, melyből a Lokomotíva stadionban és a Luník IX lakótelepen tartandó szertartásokkal összefüggő műszaki szolgáltatások költségeit fogja téríteni. Ferenc pápa szlovákiai látogatása szeptember 12-től 15-ig fog tartani.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR/AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek