Ferencszállásra is jut szociális tüzelő

A Csongrád-Csanád megyei kistelepülés ötven rászoruló családot tud támogatni a támogatásnak köszönhetően, melyet idén is igénybe vett az önkormányzat

Ferencszállás idén ötvenegy erdei köbméter lágylombos tűzifát nyert a belügyminisztériumi pályázaton. Ám már korábban is osztottak szét fát a nélkülözők között, hogy meleget teremtsenek otthonaikban. Erre novemberben került sor. Akkor a Szeged – Csanádi Egyházmegye jóvoltából 100 köbméternyi tüzelőt szerezhettek be.

Az effajta támogatás nagyon sokat jelent a lakosságnak, hiszen hideg télre kell számítani. Akadnak olyanok, akiknek ez az egyetlen esélye arra, hogy fűtése legyen a lakásban. Emellett az önkormányzat még abban is próbál segíteni, hogy feldarabolt fákhoz jussanak a lakosok.

Önkormányzatunknak ehhez ezer forint plusz áfát kell még hozzátenni köbméterenként természetesen és ehhez adódik még a fa darabolása, fuvarköltség illetve még az ingatlanokhoz való kijuttatás is. De megéri, mert mindenkinek kell a meleg otthon – írta a radio7.hu Jani János polgármester szava nyomán.

Ugyanis nagyon sok az idős vagy egyedülálló támogatott, akiknek nem volna ideje vagy ereje feldarabolni a fákat.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek