Férfi kosárlabda BL – Ismét kikapott a Falco

A Falco KC Szombathely 25 ponttal kikapott szerdán a spanyol Tenerife vendégeként, így negyedik mérkőzését is elvesztette a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

    Férfi kosárlabda BL, középdöntő, L csoport, 4. forduló:
Tenerife (spanyol) – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 87-62 (18-20, 22-19, 26-13, 21-10)
—————————————————————————–
A magyar csapat legjobb dobói: Barac 16 pont, Clark 9, Golomán 8, Váradi 8

A magyar bajnok és kupagyőztes – amely csoportelsőként jutott tovább a BL első szakaszából – a válogatott szünet miatt több mint egy hónap után lépett ismét pályára a nemzetközi porondon, méghozzá annak a reményében, hogy megszerzi első sikerét a középdöntőben. Az esélyeket némileg rontotta, hogy a szakasz januári nyitányán Milos Konakov vezetőedző együttese – erősen tartalékosan – 79-73-ra kikapott odahaza a Tenerifétől. A spanyolok ellenben mindhárom meccsüket megnyerték, így százszázalékos mérleggel vezették az L csoportot.
A kiegyenlített nyitónegyedben főként a horvát Boris Barac vitte a prímet a BL-ben először 16 közé jutott Falcóban, aztán a spanyolok játszottak enyhe fölényben. A válogatott Golomán György is elkapta a fonalat, így a nagyszünetben 40-39 volt az állás.
Térfélcsere után visszaesett az NB I-et 20/3-as mérleggel vezető szombathelyiek teljesítménye, a Tenerife pedig a 26-13-ra hozott játékrésszel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A 66-52-ről induló zárószakasz már nem tartogatott újabb fordulatot, így a Falco negyedszer is alulmaradt az L csoportban.
A középdöntő 16 csapata március végéig oda-visszavágó alapon küzd meg egymással négy kvartettben, ezután a csoportok első és második helyezettjei kerülnek majd a negyeddöntőbe.
A vasi csapat hétfőn a francia Strasbourghoz látogat.


Hasonló cikkek