Férfi kézilabda BL – A Porto vendégeként győzött a Veszprém

A Telekom Veszprém végig vezetve 30-23-ra győzött a portugál FC Porto vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
FC Porto (portugál)-Telekom Veszprém 23-30 (10-16)
————————————————–
lövések/gólok: 46/23, illetve 50/30
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/4
kiállítások: 2, illetve 4 perc

A hazaiaktól Diogo Branquinho, a vendégektől Dejan Manaszkov hiányzott.
Három veszprémi góllal és remek védekezéssel kezdődött a meccs, és így is folytatódott, ezért a 13. percben a Porto már másodszor kért időt (1-6). Ezután kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a házigazda, ellenfele azonban változatlanul magabiztosan, összeszedetten, taktikusan kézilabdázott. Rodrigo Corrales ezúttal is kiválóan védett, de a másik oldalon Nikola Mitrevszkinek is voltak bravúrjai. A sokat hibázó portugálok három gólt ledolgoztak a hátrányukból, a szünetben azonban 16-10-es hátrányban voltak.

A második felvonást is remekül kezdte a Veszprém, a Porto azonban nem adta fel a küzdelmet, egyre hatékonyabban támadott, és 22-18-ra, majd 24-21-re felzárkózott. Ezúttal is Petar Nenadic volt a vendégek vezére támadásban, és bár a csapat – korábban szinte hibátlan – védekezése egy ideig nem működött olyan hatékonyan, még a hajrá előtt sikerült rendezni a sorokat, így a Veszprém egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.
A mezőny legeredményesebb játékosa Nenadic volt nyolc góllal, a hazaiaknál Rui Silva hatszor talált be. A kapusok közül Mitrevszki 14, Corrales 18 védéssel zárt.

A két együttes harmadszor találkozott egymással a BL-ben és a Veszprém harmadszor is győzött.
A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged jövő szerdán a THW Kiel otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a három sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém pedig csütörtökön az ugyancsak német Flensburg-Handewitt csapatát fogadja.

korábban:
A csoport: Pick Szeged-Elverum HB (norvég) 30-34 (15-19)


Hasonló cikkek