Férfi kézilabda Eb – A világbajnok az újabb ellenfél

Hétfőn 20:30-tól az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia a magyar csapat ellenfele Malmöben, a férfi Európa-bajnokság második fordulójában.

Alaposan felborult a papírforma a kontinenstorna E-csoportjának 1. fordulójában, miután Magyarország egy góllal legyőzte Oroszországot, míg Izland szintén minimális különbséggel ugyan, de felülmúlta az Eb egyik favoritjának számító, Malmöben szinte hazai pályán szereplő dánokat.

Így aztán hétfői riválisunk győzelmi kényszerbe került ellenünk, a magyar csapat azonban továbbra is a saját útját járja: a szakmai stáb vezetésével már szombat este megkezdte a felkészülést a dánok elleni csatára, vasárnap kondicionális edzés, videóelemzés, majd a felvázolt taktika begyakorlása volt soron a Malmö Arénában megtartott esti edzésen, és a hétfői nap is kondicionális gyakorlással, majd videózással telik a találkozó előtt.

– Nem mi voltunk a találkozó esélyei az oroszok ellen, de szerettük volna bebizonyítani, hogy a magyar válogatottra most is figyelni kell – mondta el a győztes rajtról Mikler Roland, az 1. mérkőzés legjobbja. – Azzal, hogy a dánok kikaptak Izlandtól, talán még fontosabbá vált számukra a hátralévő két csoporttalálkozó. Nekünk ugyanazt a játékot kell játszanunk, mint eddig, minél kevesebb hibával. Ha jól játszunk, akkor jó meccset fogunk játszani, és talán ez az, amire ennek a magyar válogatottnak most a legnagyobb szüksége van ahhoz, hogy fejlődjön.

A magyar és a dán együttes 2017 januárja óta összesen kilencedik alkalommal találkozik egymással, a mieink 2017-ben vb-nyolcaddöntőn, valamint tavaly január 6-án Odensében felkészülési találkozón tudtak nyerni, 2017 májusában pedig Budapesten Eb-selejtezőn döntetlen született, a 2018-as Eb-n és a 2019-es vb-n azonban a dánok örülhettek a két pontnak.

 

Férfi kézilabda Eb – Bartók Donát bekerült a meccskeretbe

 

Bartók Donát bekerült a magyar férfi kézilabda-válogatott 16 fős keretébe az olimpiai és világbajnok Dánia elleni hétfő esti Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. A jelenleg klub nélküli jobbátlövőt a spanyol Liberbank Cuenca jobbszélsője, Fekete Bálint helyett cserélte be a szakmai stáb.

Magyar Kézilabda Szövetség / MTI

Nyitókép mksz.hu


Hasonló cikkek