Férfi kézilabda Eb – Bodó és Lékai játéka bizonytalan

Bodó Richárd és Lékai Máté játéka továbbra is bizonytalan az egy hét múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki híradása szerint Bodó váll-, Lékai pedig térdsérülése utáni rehabilitációját végzi, ezért a Szeged balátlövőjének és a Veszprém irányítójának részvétele is kérdéses a kontinenstornán. Mindkét játékos több vizsgálaton átesett már, ám jelenlegi állapotuk alapján nem mondható biztosra a részvételük. A végső döntést a további edzésterhelés és a kezelések, vizsgálatok alapján hozzák meg a szereplésükkel kapcsolatban.

Klubja, a MOL-Pick Szeged honlapján Bodó elmondta, rengeteg kezelésen vett részt, gyógytornára járt és edzett is, vagyis mindent megtett, hogy rendbe jöjjön a sérülése. “Alakul a vállam, egyre jobb állapotban van. Hogy játszom-e az Európa-bajnokságon, a napokban dől el, mert lesz még egy komoly orvosi konzílium. Nem tudok jósolni, hogy minden rendben lesz-e, de természetesen szeretnék játszani” – mondta.

A magyar válogatott szombaton 16 órától Győrben felkészülési mérkőzést játszik Csehországgal. Az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, végül 15-én Izlanddal találkozik. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

MTI

Nyitókép pickhandball.hu


Hasonló cikkek