Férfi kézilabda SEHA Liga – Nehéz veszprémi győzelem

A Telekom Veszprém 35-33-ra győzött a horvát RK Nexe otthonában a férfi kézilabda SEHA Liga negyeddöntőjének hétfő esti, első mérkőzésén.

    A visszavágót csütörtökön 18 órától játsszák.
A négyes döntőre szeptember 3-5-én Zárában (Zadar) kerül sor.

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:
RK Nexe-Telekom Veszprém 33-35 (18-22)
—————————————

A Veszprém ezen a meccsen mutatkozott be a regionális nemzetközi sorozat 2020/21-es idényében, mivel a csoportkörben nem kellett szerepelnie. A nyáron kinevezett új vezetőedző, Momir Ilic először irányította tétmérkőzésen a Magyar Kupa címvédőjét.
Eleinte együtt haladt a két gárda, majd 5-7 után fordított a házigazda, és amikor 13-10-re ellépett, jött az időkérés. Ezzel sem tért gyorsan magához a Veszprém, 16-11-es hátrányba került, viszont a szünet előtti nyolc percet jó játékkal sikerült 10-1-re megnyernie.

A fordulást követően felváltva estek a találatok, majd a félidő derekán ritmust váltott a nekcsei együttes, 26-25-re feljött, Ilic ezért próbálta rendezni a sorokat. A fordítást (29-28) így sem sikerült elkerülni, ám a hajrát kicsit jobban bírta a Veszprém, és kétgólos előnyt szerzett a csütörtöki, hazai visszavágóra.
A hazaiaknál Halil Jaganjac tíz, Fran Mileta nyolc, míg a magyar együttesben Gasper Marguc kilenc, Yahia Omar, Petar Nenadic, Andreas Nilsson és Manuel Strlek négy-négy gólt dobott.
A két csapat hetedszer találkozott egymással, a mérleg egy döntetlen mellett immár hat veszprémi siker.


Hasonló cikkek