Férfi kézilabda-vb – Montenegró másodszor jutott ki a világbajnokságra

Montenegró válogatottja 2013 után második alkalommal jutott ki a férfi kézilabda-világbajnokságra.

    A selejtező első mérkőzését Görögország nyerte 25-23-ra, a vasárnapi visszavágón viszont a montenegrói együttes győzött 33-25-re. Utóbbi korábban csak egyszer, 2013-ban vehetett részt a vb-n, akkor a 22. helyen végzett.

    A január 12. és 29. között sorra kerülő svéd, lengyel közös rendezésű torna lesz a 28. férfi világbajnokság. Az Izraelt kettős győzelemmel elbúcsúztató magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt vb-n, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek.

    A következő világbajnokság 32 csapatos mezőnyének már tagja a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay, Belgium, Horvátország, Izland, Szerbia, Németország, Portugália és Észak-Macedónia válogatottja is.

    Az észak-amerikai és karibi térség kontinenstornáját június 26-tól július 1-ig rendezik, az Afrika-bajnokságra pedig július 11. és 18. között kerül sor. Előbbiről a győztes, utóbbiról a legjobb öt helyezett jut ki a vb-re, a nemzetközi szövetség pedig két szabadkártyát fog kiosztani. A csoportok sorsolását július 2-án tartják.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek