Férfi kosárlabda Eb-selejtező

Februárban Ukrajnában folytatja szereplését négy mérkőzéssel a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

    A magyar szövetség (MKOSZ) keddi tájékoztatásában emlékeztetett arra, hogy novemberben a szlovéniai buborékból játék nélkül haza kellett utaznia Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttesének, miután öt játékos és egy stábtag pozitív koronavírustesztet produkált.
A nemzetközi szövetség (FIBA) a februári selejtezőt is buborékos rendszerben bonyolítja le, minimalizálva a fertőzésveszélyt. A 2/0-s győzelmi mérleggel álló magyar válogatott az F csoportban szerepel, ebben a négyesben Kijev lesz a házigazda.
Mivel Ljubljanában nem léphetett pályára, így ezúttal négy mérkőzés vár a nemzeti csapatra. Február 18-án a címvédő Szlovéniával, 19-én pedig Ausztriával csap össze a nemzeti csapat, majd egy nap pihenőt követően ismét az osztrákokkal találkozik, míg 22-én a házigazda Ukrajna ellen zárja a sorozatot.
A szlovénok (3/1-es győzelmi mérleg) és az ukránok (2/2) már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

A magyarok hátralévő Eb-selejtezői (Kijev):
———————————————
február 18.: Szlovénia-Magyarország
február 19.: Ausztria-Magyarország
február 21.: Magyarország-Ausztria
február 22.: Magyarország-Ukrajna

Az F csoport állása:
——————-
1. Szlovénia 7 pont/4 mérkőzés (már továbbjutott), 2. Ukrajna 6/4 (már továbbjutott), 3. MAGYARORSZÁG 4/2, 4. Ausztria 4/4


Hasonló cikkek