Férfi kosárlabda vb-selejtező – Ivkovics kijelölte a keretet

Kijelölte a februári utolsó két világbajnoki (vb-) selejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott keretét Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány.

A csapatból a korábban közölteknek megfelelően kimaradt a Japánban légióskodó Rosco Allen, valamint a Barcelonában játszó Hanga Ádám. A magyar szövetség korábbi tájékoztatása szerint mindkettejükre fontos mérkőzések várnak klubcsapataikban, ezért nem tartanak a válogatottal.
A keret tagjai szombaton, a Magyar Kupa döntője után találkoznak Kecskeméten, ahol megkezdik a felkészülést a vb-selejtezőkre.
A magyar válogatott – amely öt győzelemmel és öt vereséggel a J csoport negyedik helyén áll – február 22-én Varesében az olaszok vendége lesz, három nappal később pedig Szombathelyen a horvátokat fogadja.

A selejtező első szakaszából a tavaly Európa-bajnoki nyolcaddöntős válogatott júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C csoport harmadikjaként jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, azaz a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a jövő szeptemberi, kínai világbajnokságra.

A válogatott kerete:
Ruják András, Govens Darrin, Váradi Benedek, Perl Zoltán, Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Kovács Péter, Eilingsfeld János, Juhos Levente, Filipovity Márkó, Horti Bálint, Keller Ákos, Molnár Márton, Jarrod Jones

A magyar válogatott további menetrendje a vb-selejtezőkön:
február 22., péntek: Olaszország-Magyarország, Varese 20.15
február 25., hétfő: Magyarország-Horvátország, Szombathely 18.30

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Litvánia 19 pont, 2. Olaszország 17, 3. Lengyelország 16, 4. Magyarország 15, 5. Horvátország 14, 6. Hollandia 13

 


Hasonló cikkek