Férfi röplabda Eb-selejtező – Már csak matematikai esély maradt a továbbjutásra

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott Svájc csapatától az Európa-bajnoki selejtező ötödik fordulójában szombaton, így már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

A magyar csapatnak ez volt a negyedik veresége a csoportkörben.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló, F csoport:
Magyarország-Svájc 2-3 (22, 22, -20, -21, -8)
——————————————–
a legeredményesebb magyar pontszerzők: Baróti 20, Németh Sz. 16, Gergye 13

A kazincbarcikai összecsapásnak annak tudatában vágott neki a román Bogdan Tanase irányította magyar együttes, hogy amennyiben nem szerez pontot – azaz 3-0-ás vagy 3-1-es vereség esetén -, biztosan lemarad a kontinenstornáról. Az első szettben nyitásfogadásban, a másodikban pedig támadáshatékonyságban kerekedett ellenfele fölé a hazai csapat, ám a svájciak 2-0-s hátrányban sem adták fel, és végül győzelemmel zárták a 2 óra 12 perces meccset. Szoros vereségével a magyar válogatott egy pontot szerzett, így megőrizte matematikai esélyét a továbbjutásra.

“Sok hibát követtünk el könnyű játékelemekben. Több azért történt, mert – és ez figyelmeztető – néhány játékos visszautasítja a válogatottságot. Szomorú, hogy ezt kell mondanom, de nem jó, ha állandóan változtatni kell, és könyörögni némelyeknek, hogy szerepeljen a csapatban”

– idézi a magyar szövetség honlapja Bogdan Tanase szövetségi kapitányt.

Hozzátette, a svájciak jobban kezelték a nehéz helyzeteket, ennek ellenére büszke a játékosaira.

A magyarok augusztusban 3-2-re kikaptak Macedóniától, 3-2-re győztek Svájcban, majd előbb 3-0-ra, utána 3-1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól. Jövő szerdán a macedónok vendégeként Szkopjéban zárják a sorozatot, és másodikként továbbjuthatnak, amennyiben három pontot érően (3-0, 3-1) nyernek, Svájc pedig kikap a már kijutott Ukrajnától.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

További eredmény:
Ukrajna-Macedónia 3-1 (19, 26, -23, 23)
Az állás: 1. (és már továbbjutott) Ukrajna 14 pont, 2. Macedónia 6 (11-13), 3. Svájc 6 (10-13), 4. Magyarország 4 (8-14)


Hasonló cikkek