Férfi röplabda Magyar Kupa – Kaposvári előny az elődöntőben

A Kaposvár hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Kecskemétet a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének hétfői első mérkőzésén.

    A visszavágót jövő szerdán rendezik. A párharc győztese a címvédő Pénzügyőr SE-vel találkozik a döntőben, a vesztes pedig a Kazincbarcikával játszik a bronzéremért jövő vasárnap a Ludovika Arénában.

Eredmény, elődöntő, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár-Kecskeméti RC 3-0 (22, 20, 20)
———————————————
a legeredményesebb játékosok: Makarov 14, Bögöly 13, Melnyikov, Veleckij 10-10, illetve Argilagos Sogo 20, Gebhart 10

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a kupaelődöntő első összecsapására: a kaposváriak pénteken 3-0-ra nyertek a MAFC ellen, míg az alföldiek szerdán a Dunaújvárost győzték le 3-1-re. A két együttes a szezonban már kétszer megmérkőzött egymással, októberben a somogyi megyeszékhelyen 3-1-es, február 6-án Kecskeméten 3-0-s kaposvári győzelem született.
Egy évvel ezelőtt, ugyancsak a legjobb négy között emlékezetes párharcot vívtak egymással a felek: az első összecsapást akkor a kaposváriak 3-0-ra nyerték, ám Dávid Zoltán vezetőedző együttese a visszavágón ugyanilyen arányban győzött, így aranyjátszma határozott a döntőbe jutásról. Ott ugyan a somogyiak már 13-10-re is vezettek, végül a KRC játékosai örülhettek.

A hétfői találkozó első szettje kiegyenlített, szoros küzdelmet hozott, a hazaiak azonban remek csapatmunkájuknak köszönhetően annak ellenére is előnybe kerültek, hogy a túloldalon a kubai feladóátló, Yusnaikel Argilagos Sogo egy játszma után tíz pontnál tartott.
A második felvonásban végig a Kaposvár irányított, a hazai együttes a játékrész derekán kialakított ötpontos előnyét úgy tartotta meg a legvégéig, hogy a feladó Keen Cameronon kívül minden játékosa legalább hat szerzett pontnál tartott.
A harmadik szettben az orosz center Ilja Makarov támadásaival hamar meglépett ellenfelétől a Fino, és bár a tavaly ezüstérmes kecskemétiek többször is visszakapaszkodtak mínusz egy pontra, egyenlíteniük egyszer sem sikerült, a hazaiak pedig Bögöly Gábor támadásával 79 perc után lezárták a mérkőzést.

Gazdaság | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek