Fertőzés ellen távmunka?

R Kocsány

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében szerte a világon egyre több vállalatnál merül fel, hogy a dolgozók otthonról végezzék a munkájukat.

A távoli munkavégzés rengeteg előnnyel jár, azonban mindez csak akkor tud megmutatkozni a mindennapokban, ha a távmunka kapcsán a kiberbiztonság is kellő hangsúlyt kap. A Kaspersky szerint kiemelten fontos, hogy a cégek ellenőrizzék a távmunka végzést lehetővé tevő rendszereik biztonságát, hiszen amint az egyes eszközöket a vállalat hálózati infrastruktúráján kívül használják, és azokat új hálózatokhoz – akár WiFi-n keresztül – csatlakoztatják, akkor a kiberbiztonsági kockázatok azonnal megnőnek.
Arra biztatjuk a vállalatokat, hogy legyenek különösen éberek, figyeljenek oda arra, hogy a dolgozóik az otthoni munkavégzés során kellően óvatosak legyenek. Nagyon megfontoltnak kell lenniük, hiszen a kiberbűnözők a vírus, illetve a távmunka terjedésével kapcsolatos lehetőségeket is kihasználják” – jegyezte meg David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója.
Biztonsagiportal.hu


Hasonló cikkek