Palóc fesztivál és Füleki Városnapok ismét korlátozások nélkül

Elindult a 31. Palóc Napok és Füleki Városnapok programsorozata. Az idei Palóc Napok első rendezvénye a XXVI. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál volt, amely július 29-én volt a várudvarban. A Palóc Napok és Városnapok hagyományos háromnapos ünnepsége augusztus 12-én délután kezdődik és augusztus 14-ig, vasárnapig tart.

Lesz Léda Adela Vašová munkáiból rendezett kiállítás a Városi Honismereti Múzeumban. A színházrajongók a GUnaGU Színház közreműködésében a Riaditeľky zemegule című előadást tekinthetik meg. A Tűzfészek Társulat csoportja gólyalábas felvonulás keretében vezeti el a látogatókat az VMK épületétől a várudvarig. Az első nap zárásaként Rúzsa Magdolna lép színpadra.

Augusztus 13-án a Várfelső utcában füleki vásár, a várudvarban Családi délelőtt, majd délután koncert lesz Infinity Neoton Show címmel, míg a sávolyi úton a Nyitott pincék napjára várják az érdeklődőket. A nap esti zenei fellépője a kassai Peter Bič Project együttes lesz.

Vasárnap reggel ünnepi szentmisék és körmenet lesz.  Nem hiányozhat a bajnoki labdarúgó-mérkőzés sem, melyen a FTC Fülek és az MFK Snina csapatai lépnek pályára. Ismét a város történelmi helyszíneinek nyomába eredünk. Ezúttal a magyar gimnáziumi oktatás 70. és a szlovák gimnáziumi oktatás 50. évfordulója alkalmából a séta témája a füleki gimnázium lesz – a Koháry tér – Városi Honismereti Múzeum – Gimnázium útvonalon, egészen a várig. A háromnapos fesztivál a Rátonyi Róbert Színház Sybill című operett-előadásával zárul.

Forrás: tasr,ma7.sk

Fotó: Füleki Városi Művelődési Központ

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek