Fesztivállal ünnepelték a borokat Tállyán

Hetedik alkalommal került megrendezésre, és közel 100 programot kínált a Kerekdomb Fesztivál szeptember 16-18. között.

Három napra zenével, irodalommal, színházzal, valamint borkóstoló turistákkal teltek meg Tállya pincészetei és szőlőskertjei. Összművészeti fesztivállal hívogatta a látogatókat a borairól Európa-szerte híres, borsodi település, ahol történelme során olyan jeles személyek is megfordultak, mint Kossuth Lajos, Rákóczi Ferenc, Mikszáth Kálmán és Weöres Sándor.

 

Szabadtéri koncert a nagyszínpadon (Fotó: Kerekdomb Fesztivál)

 

A fesztivál több helyszínen várta a vendégeket koncertekkel, színházi előadásokkal, borkóstolókkal, filmvetítéssel, e-bike és evezős túrával, Tállya-Golop futással, családi programokkal. Fellépett többet között a Margaret Island, Budapest Bár, Honeybeast, Caramel, Blahalouisiana, Janza Kata, Palya Bea.

Komolyzenei eseményt szerveztek az Evangélikus templomba, ahol Szirtes Edina Mókus, Rohmann Ditta gordonkaművész, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, valamint Berecz Mihály zongoraművész adott hangversenyt.

 

Tájkép a lenyugvó nap fényében (Fotó: Kerekdomb Fesztivál)

 

A Mailloth-kastélyban tartották a Malter Vándor Filmfesztivál bemutatóit, az Oroszlános Borhotelnél szólózenei, illetve irodalom és zenei produkciók szórakoztatták a közönséget. A színház rajongói Edward Albee Három magas nő című darabját tekinthették meg a Közösségi Házban, míg Pokorny Lia egy zenés stand-up esttel, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. irodalmi műsorral, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig a Pilinszky és én c. előadással érkezett Tállyára.

Tizenhét borászat pincéje kapcsolódott a programokhoz, otthont adva borkóstolóknak, tokaji dűlőtörténeti előadásoknak és különböző stílusú, műfajú koncerteknek. A borbarátok külön borútlevelet válthattak, hogy megízleljék a helyi borokat.

 

Egészségünkre! (Fotó: Kerekdomb Fesztivál)

 

A Lindengardennél abaúj-zempléni ételekkel ismerkedhettek az érdeklődők. Akik pedig túrázni akartak, részt vehettek az Aggteleki Nemzeti Parkkal közösen szervezett sétán, vagy a Tállya történelmét bemutató „Hosszúlépés.járunk?” nevű programon.

(Kiemelt kép: Illusztráció/ MTI-fotó: Varga György)

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek