Fiának adta a kormányt, de ő okozott balesetet

Tűzcsap állította meg az alkalmi autóvezetés-oktatást.

Az eljárás adatai alapján az 50 éves budapesti nő 2020. augusztus 9-én, 10 óra körül egy csopaki utcában átengedte a tulajdonát képező gépkocsi vezetését a 14 éves, korából kifolyólag vezetői engedéllyel nem rendelkező fiának – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, közlekedésük során egy útszakaszra érve az utasként helyet foglaló anya megijedt, hogy egy parkoló autónak ütköznek, illetve szemből is jött egy másik jármű, ezért az utasülésről átnyúlt a vezetői oldalra, és a kormányt jobbra tekerte.

Azonban ez nem bizonyult jó ötletnek, mert egy hirtelen mozdulat következtében az autóval az útról letértek, felhajtottak az útpadkára, végül egy tűzcsapnak ütközve álltak meg, személyi sérülés nem történt.

A rendőrség eljárást indított, az 50 éves budapesti nőt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók járművezetés tiltott átengedése vétség és közúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Most oda jutott az ügy, hogy a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

HírMix | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek