Fiatal művészeknek ad ösztöndíjat a Vodafone

Csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színházban aláírták a Vodafone támogatási szerződésének meghosszabbítását, ezáltal a helyi társulat újabb hat művésze részesülhet ösztöndíjban.

Az ösztöndíjas művészek műsorában Papp Endre énekelt

A Vodafone évek óta támogatja a miskolci teátrum munkáját. Béres Attila színházigazgató elmondta: a cég vezetőivel közösen döntöttek korábban úgy, hogy ösztöndíj formájában fogják segíteni a fiatal pályakezdőket. A társulatnak jelenleg tizenhat, egyetemet nemrég végzett tagja van. A vállalat támogatásának köszönhetően a hat új ösztöndíjassal kiegészülve már 18-an részesülnek a havi 50 ezer forintos juttatásban.

Vezetők: (b-j) Kiss János alpolgármester, Béres Attila direktor és Major Péter igazgató

Már negyedik alkalommal hosszabbítják meg a szerződést, amit a direktor és Major Péter, a Vodafone ügyfélszolgálati igazgatója írt alá. A Miskolcon 2009 óta működő telekommunikációs vállalatnak ma már 600 munkatársa van a borsodi megyeszékhelyen, és igyekeznek a gazdasági mellett a civil életben is tevékenyen részt venni. Most a sajtó képviselői és Kiss János alpolgármester jelenlétében került sor a támogatói szerződés szignálására, az újdonsült díjazottak pedig egy kis műsorral kedveskedtek. Idén Bányai Mirjam és Dragos Dániel táncművészek, valamint Mészöly Anna, Tenki Dalma, Bodoki Márk és Papp Endre színművészek kapták meg a Vodafone ösztöndíját.

(Fotók: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek