Fiatalodik Nagymágocs: nő a település gyermeklétszáma

Egyre többen vállalnak gyermeket Nagymágocson is, a Csongrád-Csanád megyei faluban. Sok új család is költözött a településre. Újabb intézményeket kellene létesíteni emiatt

Az önkormányzat olyan pozitív kihívásokkal néz szembe, melyek kis híján kimerítik egy település társadalmi fejlődésének fogalmát. Ugyanis egyre több gyermek születik, a rendszerváltás óta nem voltak ennyien. Ez viszont azt is jelenti, hogy kell a hely. Az óvodában új csoportokra lenne szükség, emellett önálló bölcsődére is igényt tartanak.

A település új bölcsőde létesítését tervezi. Az óvodások száma is magas, kinövik a 2018-ban felújított intézményt, plusz csoportszobára lenne szükség. Az iskolához pedig három tantermet szeretnének hozzáépíteni – írja a delmagyar.hu. 

A faluvezető, Szebellédi Endre, a lapnak azt nyilatkozta, hogy másik büszkeségük az általános iskola, ahová jelenleg több mint 200 diák jár. A 117 óvodás, és majdnem 70 bölcsődés korú gyermek pedig biztosítja az utánpótlást. A polgármester azt is elmondta, szerencsések mert az iskolában kiváló pedagógusok tanítanak. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy olyan gyermekek is a faluban járnak iskolába, akiket korábban máshol oktattak.

A sikeres fejlesztéseket a Magyar Falu Programnak köszönhetik, az önálló bölcsőde kialakítására pedig pályázatot keresnek.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció


Hasonló cikkek