Fico adócsalónak nevezte Kiskát

Tisztességtelen volt a 2014-es szlovákiai köztársaságielnök-választás. Ezt Robert Fico, a Smer elnöke jelentette ki, aki a választáson alulmaradt a jelenlegi államfővel, Andrej Kiskával folytatott párharcban.

„Kiska úr a kampánya során átverte az államot és a szlovák nyilvánosságot. Azt mondta, hogy a kampányát saját forrásokból fedezte. Kiska úr szemmel láthatóan hazudott, mert a kampányát bizonyíthatóan a KTAG társaság támogatta, amelynek nemcsak társtulajdonosa, hanem ügyvezetője is volt.” – mondta Fico.

Kiskát sosem fogadták a Fehér Házban, és Fico abban is kételkedik, hogy Párizsban fogadták volna őt. „Kiska úr ugyanolyan adócsaló, mint Ladislav Bašternák, azzal a különbséggel, hogy ez utóbbit már az elején megvádolták volna, Kiska úr pedig az elnöki palotában ül.” – tette hozzá Fico.

 Az Andrej Kiskával összekapcsolt adócsalási ügyben Eduard K.-t, a KTAG cég volt ügyvezető igazgatóját gyanúsítják. Az eljárás egy 146 000 euró összegű, jogosulatlan áfa-visszaigényléssel lehet kapcsolatban. A KTAG cég fizette Kiska elnöki kampányát, korábban maga az államfő is a cég ügyvezető igazgatója volt. Amíg Kiska a hivatalában van, nem lehet őt gyanúsítani. „Két fiatal értelmetlen halálára kellene most emlékeznünk, akik segítséget kértek, de az állam ezt nem hallotta meg. Nem fogok ebbe az embertelen dühöngésbe és politikai játékba bekapcsolódni. Holnap kora este a kassai téren gyertyát gyújtok a többi emberrel együtt, majd Ján Kuciak cikkeit fogom olvasni. Csak ezek után, pénteken fogok reagálni.” – közölte Andrej Kiska.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek