A volt szlovák belügyminiszter letartóztatva, Fico is hasonlóra számíthat

Csütörtök (április 28.) délelőtt tárgyal a szlovák parlament a Robert Fico, a Smer-SD vezetőjének előzetes letartóztatására irányuló kérvényről – áll a parlament 65. ülésének napirendjében. A bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság már döntött Kaliňák letartóztatásáról.

A Fico előzetes letartóztatására vonatkozó kérvénnyel szerdán (április 27.) foglalkozik a parlament mentelmi és mandátumvizsgáló bizottsága. Anna Andrejuva (OĽANO), a bizottság elnöke 12 órára hívta össze az ülést.

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség az Alkony (Súmrak) rendőrségi akció során Fico és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság már döntött Kaliňák letartóztatásáról. A döntés nem jogerős, a gyanúsított panaszt tett.

A Fico előzetes letartóztatásának jóváhagyására vonatkozó kérvényt pénteken (április 22.) nyújtották be a Speciális Ügyészi Hivatalhoz. A képviselő előzetes letartóztatásához a parlament hozzájárulása és a bíróság döntése szükséges.

Forrás: bumm.sk

Fotó: webnoviny.sk, archív, SITA/Diana Černáková

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek