Fico: Kollárnak le kell mondania

A Smer-SD képviselői ismételten lemondásra szólították fel Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt. Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, Kollár nemzetközi szinten is szégyent hoz Szlovákiára ebben a pozícióban.

Hozzátette, hogy szimbolikus parlamenti tiltakozásaik, például az ülés megnyitásáról való távolmaradás szintén Kollár személyének szól. „Olyan személy a házelnök, akinek semmi keresnivalója ilyen funkcióban. A múltja, de sajnos a mostani dolgai is csak azt támasztják alá, lehetetlen, hogy Boris Kollár töltse be a 2. legfőbb közjogi méltóság posztját” – mondta Fico. Ugyanakkor hozzátette, nem terveznek bizalmatlansági indítványt Kollár ellen, szerinte a kormánykoalícióban egyezség született, hogy mindent elnéznek Kollárnak, hogy ne essen szét a kormány.

Fico szerint a kormány folyamatosan a törvényességről, a morálról, az igazságszolgáltatásról beszél, de a cselekedeteivel rácáfol minderre.

Kollár úgy reagált Fico sajtótájékoztatójára, hogy helyesli a Smer-SD eljárását. „Nagyon kellemes látvány volt, hogy nincsenek bent az ülésteremben a Smer-SD képviselői. Örülök, hogy magukba szálltak és felfogták, mi mindent műveltek itt. Még jobb lenne, ha ez még többször jutna eszükbe, és meggyőződésem, hogy eljön a nap, amikor egyáltalán nem lesznek jelen a parlamentben” – mondta Kollár.

Forrás: parameter.sk, TASR

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek