Kiszabadult a bujogatással meggyanúsított és letartóztatott Fico

A tegnap este hat óra után, tiltott gyülekezésről előállított Róbert Ficót nyolc óra körül engedték el a rendőrök, miután bujtogatással gyanúsították meg. A volt szlovák kormányfő nekiment a belügyminiszternek, a rendőrkapitánynak és a speciális ügyésznek is.

A pozsonyi belvárosi rendőrőrs előtt hívei várták az ellenzéki Smer-SD elnökét, aki abszurd cselekménynek minősítette előállítását. Közölte, csak azért vitték be a rendőrök, hogy ne vehessen részt az általa meghirdetett tiltakozó akción. Az állította, a belügyminiszter, Roman Mikulec és Hamran István rendőrfőnök a megfélelmlítésére utaznak. Mindeközben Mikulecet korruptnak, Daniel Lipšic speciális ügyészt pedig elítélt bűnözőnek minősítette.

Fico kedden sajtótájékoztatón harangozta be, hogy autós tüntetést szervez az állmfő ellen, mert szerinte Zuzana Čaputová „eltemette a demokráciát“. Fico akkor azt állította a tiltakozást a törvényekkel összhangban szervezik. A Tyrš rakpartra meghirdetett tiltakozó akcióra Róbert Ficóval együtt mintegy 50 ember érkezett.

Forrás: tasr, parameter.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek