Fico médiaterroristának nevezte a DenníkN újságíróit

„A DenníkN és a Sme napilapok életcélja, hogy tönkretegyék a Smer-SD pártját. Ebben már senki sem kételkedik.” – kezdi a közzétett videójában beszédét a volt szlovák kormányfő. Véleménye szerint az említett újságírók napi tevékenységéhez tartozik a különböző hazugságok és kitalációk gyártása, amelyekkel pártját illetik.

Fico szerint a DenníkN újra megpróbálta összekötni Ján Kuciak és barátnője meggyilkolását a Smer pártjával, majd felidézi, hogy a szlovák újságírók először az olasz nyomon keresztül akarták a gyilkosság szálait Ficoékhoz vezetni. „Nem baj, mondták a DenníkN újságírói és tulajdonosai, és megtalálták Kočner urat, és a Smer  kreációjává tették. Ez sem jött be.” – folytatja gúnyosan Fico, majd elmondta, ezek után az elrabolt vietnami állampolgár ügyével próbálkoztak az újságírók.

Ezek után a DenníkN egy új személyt talált. „Szokásukhoz híven automatikusan, bizonyítékok nélkül összekötötték a tragikus márciusi eseményekkel és a Smer-el. Nem beszélve arról, ahogy a DenníkN újságírói meghiúsítják a vizsgálati eljárást, például azzal, hogy nyilvánosságra hozzák a bizalmas tanú nevét. Így akár rögtön agyon is lőhetnék.” – mondta Fico, aki szerint, ha nem két fiatal meggyilkolásáról lenne szó, akkor akár nevethetnénk is azon, ahogy az újságírók folyamatosan ismétlik a forgatókönyvet. „A DenníkN újságírói és annak tulajdonosai közönséges média-terroristák. Nem hagyjuk, hogy tovább köpködjenek ránk, ezért egy érdekes polgárjogi és büntetőjogi párbaj vár ránk.” – zárta beszédét.

Forrás: tasr, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek