Fico: Nem érdekel Kollár diplomája, az sokkal zavaróbb, hogy maffiózókkal és tizenéves lányokkal találkozgatott

A Smer-SD elnöke cirkuszról és szégyenről beszélt Boris Kollárnak (Sme rodina) azzal a javaslatával kapcsolatban, amellyel ő maga kezdeményezte leváltását a parlament elnöki funkciójából. Azt mondta, a képviselők szabadon szavazhatnak. Rámutatott, hogy szétesik a jogállamiság, amit szerinte a főügyész-választásról szóló törvény módosítása is mutat.

Nem veszünk részt ebben a cirkuszban, nem látunk okot arra, hogy bekapcsolódjunk a vitában” – mondta Fico, és hozzátette, a parlament elnökének diplomamunkája körüli helyzet zavarja őket a legkevésbé. Kollárt gengszternek nevezte, az újságíró meggyilkolásával gyanúsított személyhez fűződő kapcsolatáról beszélt, valamit arról, hogy tizenéves lányokkal folytatott viszonyt.

Fico hozzátette, ha a képviselők úgy döntenek, hogy szavaznak, szabad kezet kapnak. Kijelentette, ha ő maga a szavazás mellett dönt, Kollár menesztését fogja támogatni. Ehhez képest mindössze öt képviselő szavazott Kollár menesztése mellett, de nem tudni, kicsodák.

Azt is megjegyezte, sajnálatos, hogy az abortuszra vagy az állatkínzásra vonatkozó jogszabályokról olyan komoly problémák terelik el a figyelmet, mint a pénzügyi és a gazdasági válság. „Ostobaságokkal foglalkozunk, amiket a kormánykoalíció képviselői tárnak elénk” – mondta. Fico elismerte, szükség lehet a képviselői etikai kódex kérdésének újbóli megnyitására.

Fico az igazságszolgáltatásra gyakorolt nyomásról is beszélt. Hangsúlyozta, nem lehet, hogy az igazságszolgáltatás képviselői ki legyen téve a végrehajtó szervek vagy a sajtó nyomásának. Rámutatott a politikusok kijelentéseire, melyek a napokban jelentek meg a médiában a bírók egyes döntéseivel kapcsolatban. Szerinte, hogy az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek