Fico: Be akarják fogni a számat

Robert Fico, szlovák exkormányfő, a Smer párt elnöke azt állítja, hogy a Speciális Ügyészi Hivatalban írták meg az ellen szóló gyanúsítást. Szerinte, az a cél, hogy “befogják a legerősebb ellenzéki párt és ellenzéki vezető száját” – idézte a TASR Fico keddi sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéseit.

A Smer vezére sajtótájékoztatót tartott, miután kihallgatta őt kedden a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója, s kijelentette: azért gyanúsították őt meg, mert igazat mondott Andrej Kiska exállamfőről, valamint Igor Matovičról, az OĽANO mozgalom elnökéről. Megjegyezte, hogy a politikai ellenfelek túlkapásaira történő figyelmeztetés szokványos dolog a politikai életben. “A demokrácia és a jogállam végének a tanúi vagyunk Szlovákiában” – jelentette ki.

Fico a kormánykoalíción és a miniszterelnökön kívül, ismételten bíráló szavakkal illette Zuzana Čaputová köztársasági elnököt is. Kijelentette, az államfő azoknak az oldalára állt, akik félre akarják állítani a Smer pártot.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség az Alkonyat (Súmrak) akció keretében Ficót és Robert Kaliňák volt belügyminisztert, bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsította meg. Kaliňákot őrizetbe is vették, majd a bazini Specializált Büntetőbíróság szombati döntése alapján előzetes letartóztatásba is helyezték. A döntés nem jogerős, a gyanúsított panaszt nyújtott be a határozattal szemben.

Az üggyel kapcsolatban Norbert Bödör nyitrai vállalkozó és Tbor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány ellen is gyanú merült fel.

Forrás: bumm.sk

Fotó: A nyitókép képernyőfotó/Bumm.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek