Fico szerint kiterjedt háború fenyegeti Ukrajnát

Robert Fico

A szlovák miniszterelnök szerint a minszki tűzszüneti megállapodás életbe lépését korábbra kellett volna kitűzni.

Kiterjedt háború fenyegeti Ukrajnát – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton a szlovák közszolgálati rádiónak adott interjújában, hozzátéve, hogy szerinte a minszki tűzszüneti megállapodás életbe lépését korábbra kellett volna kitűzni, és hogy a tűzszünetet gyorsan meg fogják szegni.

“Miért csak vasárnap hajnalra tűzték ki a tűzszünetet? Ezzel csak azt érték el, hogy mindkét harcoló fél megerősíti pozícióit, és csak nagyon keveset tettek a háború megállításáért. A körülményekből ítélve a tűzszünetet gyorsan meg fogják szegni, és kiterjedt háború fenyegeti Ukrajnát” – mondta Fico a RTVS-nek nyilatkozva.

Furcsa játék folyik Kelet-Ukrajna körül, az Ukrajna javára történő fegyverszállítás folytatódni fog, de ennek hatására a szakadárok is kapnak újabb erősítést, és az ukrán hadsereg nem tud felülkerekedni az oroszbarát szeparatistákon. Szlovákiának esze ágában sincs fegyvert szállítani Ukrajnának – szögezte le.

“A tűzszünet nem oldja meg a konfliktust. Szemmel láthatóan mindegyik fél arra számít, hogy fegyvert szállítanak neki. Minden országnak van feleslege fegyverből, de Szlovákia nem szállít. A konfliktus nagy valószínűséggel folytatódni fog” – mondta.


Hasonló cikkek