Fidesz-KDNP nyerte az országgyűlési választásokat

A Fidesz-KDNP nyerte a 2022-es országgyűlési választásokat úgy, hogy a 2/3-ad is maradt.

Felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét hétfőn Benjamin Netanjahu korábbi izraeli kormányfő, és gratulált a Fidesz nagyarányú, kétharmados választási győzelméhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sorra érkeznek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak

Az első gratuláló, még a választás éjszakáján, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök volt. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő táviratban, Narendra Modi indiai miniszterelnök a twitteren, Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb elnök, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Petr Fiala cseh miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök telefonon fejezte ki gratulációját Orbán Viktornak.

Edi Rama albán miniszterelnök, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Milorad Dodik a Bosznia-Hercegovinai államelnökség szerb tagja, Zoran Milanovics horvát elnök valamint Milos Zeman cseh elnök nyilatkozatban gratulált, Marine Le Pen francia elnökjelölt, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője pedig facebookon fejezte ki elismerését a Fidesz győzelme után

A mostani választásokon beérett a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása óta folyamatos, megalkuvást nem ismerő az egész országra kiterjedő szervező munkája. 2022 Áprilisától parlamenti tényező!

nyitókép: magyarnemzet.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek