Egy szlovák teniszező történelmet írt

Az Australian Open férfi páros versenyének megnyerése után is Filip Polášek további sikerekre vágyik. Szeretne egyszer párosban világelső lenni, és még több Grand Slam-trófeát begyűjteni. Az AusOpen megnyerésével történelmet írt szlovák teniszező.

„A legfontosabb mérkőzéseken Ivannak (Dodig, a páros partnere) és nekem is segít a tapasztalat. Mindhárom nagy döntőnket megnyertük – az Australian Opent, a Cincinnati 1000-es tornát és a pekingit is. Ebben az évben Melbourne-ben már az első edzésektől kezdve jól éreztem magam. Nagyon bejött a gyors borítás, hasonló volt, mint a cincinnati versenyen. A teljesítményünk egyre jobb lett, az utolsó 3-4 meccset már nagyon magas színvonalon teljesítettük” – kezdte Polášek, aki a tornagyőzelemnek köszönhetően beverekedte magát a világranglista top 10-es mezőnyébe.

A szlovák teniszező elmondta, hogy a hosszú hazaút alatt volt idejük az ünneplésre is. „Ivannal megittunk pár italt, de csak a repülőút elején, így nagyon jól telt az út. Az első pár órában még a gratulációkra válaszolgattunk, rengeteg volt belőlük.” Melbourne-ben a döntő után Polášek és partnere is kapott egy-egy trófeát, amit haza hozhattak. Azt, amelyikre felkerült a nevük, Melbourne-ben kellett hagyniuk.

Már nagyon várom, hogy találkozhassam a családommal, 21 napot voltam távol. De megérte. Törökországban, Antalyában döntőt játszottunk, Melbourne-ben pedig megnyertük a Grand Slam-trófeát. Lassan felfogom, hogy én vagyok az 1. férfi teniszező Szlovákiában, aki erre képes volt. Remek érzés, ezt már nem veszi el tőlem senki.”

Filip Polášek most pár napig a jól megérdemelt szabadságát tölti, de aztán újra edzésbe áll, hiszen szombaton már Katarba utazik egy újabb versenyre. A későbbiekben pedig Dubaj és Miami következik. Természetesen mindhárom versenyen a győzelem lesz a célja.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek