Filléres doboz fogpiszkálókból

Ugye te sem gondolnád, hogy a fogpiszkáló eredeti rendeltetésén túl másra is jó? Pedig akár dekorációs doboz is készíthető belőle!

Amire szükséged lesz:

  • Egy vastagabb kartonlap
  • Úgy 30 darab fogpiszkáló
  • Pillanatragasztó
  • Különböző színű, vastag fonalak
  • Díszítő gyöngyök – lehetőleg minél nagyobb méretűek

Vedd magad elé a kartonlapot. A kartonlapból vágj ki bármi számodra tetsző mintát – lehet egyszerű téglalap, de szív vagy kör alakú is. Ez fogja adni a dobozod alapját, tehát akkora mintát vágj, amekkora dobozt szeretnél készíteni.

Ezt követően fogj egy maréknyi fogpiszkálót és körülbelül fél centi távolságra egymástól a doboz alapjának széléhez közel szurkáld bele őket. Amint körbeértél, pillanatragasztóval erősítsd meg a fogpiszkálók stabil állását.

Vegyél elő az előkészített fonalat és tekerj át belőle a kezedre egy pár méternyit. Ezt követően erősítsd a végét az egyik fogpiszkálóhoz közvetlenül ott, ahol találkozik a kartonpapírral. Ezt követheti a szövő munka! A kezeden lévő fonalat fűzd fel a fogpiszkálókra egyszer belülről majd kívülről. A felfűzött szálakat időnként húzd össze jó szorosra, így sokkal tartósabb, tömörebb lesz a dobozod.

Minél több színt használsz fel a doboz készítése során, annál dekoratívabb lesz doboz. Időnként a fogpiszkálón egy-egy gyöngyöt is átvezethetsz, amely még szebbé teszi majd a kész dobozt.

Az elkészült fogpiszkáló doboz egyetlen hátránya, hogy nem lehet benne nagy súlyt tárolni, tehát inkább csak díszként, esetleg könnyebb tárgyak tárolására alkalmas.

Ajándékcsomagolásnak – ha az ajándék nem nehéz -, azonban garantáltan kitűnő megoldás! Az ajándékozott fél már magának a doboznak is biztosan örülni fog és a későbbiek folyamán is használni fogja, ha más nem, akkor dekorációs elemként a polcon.

Egy kicsit bővebben a fogpiszkálók felhasználásáról

A fogpiszkálót természetesen gyakran használják a művészek különböző alkotásaikhoz. Egy-két művész egész makett városokat épít fel csupán fogpiszkálók használatával. Az így elkészített alkotásokat pedig kiállításokon mutatják meg az érdeklődők számára. Nem véletlen, hiszen az így elkészített munkák hatalmas türelemről tanúskodnak alkotóik részéről!


Hasonló cikkek