Film készül az Addie LaRue láthatatlan életéből

Filmadaptációt forgatnak V. E. Schwab nagysikerű fantasy regényéből, az Addie LaRue láthatatlan életéből, melyhez már a rendezőt is megtalálták.

Augustine Frizell nem csak rendezni fogja a filmet, hanem a férjével – David Lawery − együtt ő írja a forgatókönyvet is hozzá. Eredetileg a forgatókönyv elkészítésére magát a szerzőt kérték föl, azonban ez a terv meghiúsult, de Schwab producerként továbbra is a projektben marad. Frizell korábban olyan alkotásokat rendezett, mint a az HBO-ra készült Eufória első epizódja, a Never Goin’ Back vagy Az utolsó szerelmes levél (ugyancsak egy könyvadaptáció).

Az Addie LaRue láthatatlan élete egy lány történetét meséli el, aki az 1700-as évek elején egy alkut köt egy démonnal, aminek hatására bár megkapja az áhított szabadságot, azonban az emberek csak igen rövid ideig emlékeznek rá. A regényről korábban ITT írtunk.

Ezen kívül Schwab másik két könyvéből is készül egy sorozat- illetve egy filmadaptáció, legújabb regénye jövőre jelenik meg külföldön és hazánkban is egyaránt.

Forrás: Variety


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek