Film készül Philip K. Dick életéből

Filmet forgatnak a népszerű science fiction szerző, Philip K. Dick életéből Only Apparently Real címmel.

A film részben Paul Williams azonos című életrajzi regényén alapszik, aki a szerző barátja volt, nem mellesleg az irodalmi hagyatékának is a kezelője egyben. A produkciónál Jon Shestack lát el produceri feladatokat, míg a forgatókönyvet Michael Richter írja.

Philip K. Dick 53 évesen hunyt el 1982-ben, és élete során számos irodalmi díjra jelölték, nem egyel pedig ki is tüntették, ám igazi népszerűségre halála után tett szert, főként a műveiből készült hollywoodi filmek miatt. Az ő regénye szolgált alapjául Ridley Scott egyik nagy klasszikusához, a Szárnyas fejvadászhoz, de az ő nevéhez kötődik a Total Recall – Az emlékmás és Az ember a Fellegvárban című sorozat is. Írásai nagy hatással voltak más szerzőkre, és például a Wachowski testvérek is rengeteget inspirálódtak műveiből a Mátrix elkészítésekor.

Élete legalább annyira szürreális és izgalmas volt, mint történetei, ezért annak megfilmesítése is izgalmas kihívásnak tűnik.

Forrás: The Hollywood Reporter


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek