Filmslágerek a Miskolci Szimfonikusokkal

Szuperkoncerttel zárja idei évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Felbuzdulva a tavalyi Filmfónia 2.0 óriási sikerén, ismét a mozi világába invitálják rajongóikat. Erről és a következő évad programjairól beszéltek a keddi sajtótájékoztatón.

MeseFilmfónia a neve annak a megaprodukciónak, amely június 29-én este kerül megrendezésre a miskolci Generali Arénában. Vuk, Harry Potter, Pókember, Transformers, Star Wars, Jurassic Park, A dzsungel könyve ismert dallamai csendülnek fel a Miskolci Szimfonikusok előadásában. Az est dirigense Werner Gábor lesz, a Virtuózok című televíziós vetélkedő zenei vezetője. Énekesként közreműködik Cselepák Balázs, Jancsó Dóra, Varga Andrea, de újra itt lesz a Fráter Kórus, és a mesélő szerepében idén is Kautzky Armand színművészt hallhatja a közönség. A színpad hátterét egy gigantikus méretű, nagyfelbontású LED-felület adja majd, tűéles képpel, világszínvonalú minőségben.

Kautzky Armand a tavalyi Filmfónia 2.0 kezdése előtt (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Csaknem 90 koncerten játszott ebben az évadban az együttes, jövő évi programjukat Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője ismertette. A következő szezonban is igyekeznek széles közönségréteget megszólítani. Hagyományos bérletes programjaik mellett nagy hangsúlyt kapnak a gyermek- és ifjúsági programok, de nem lesz hiány vidéki, fővárosi, külföldi szereplésekben sem, és terveznek egy erdélyi turnét is.

A zenekar két miskolci bérletsorozatot kínál a komolyzene szerelmeseinek. Tűzvarázs sorozatukban hét hangversenyen, a közkedvelt és népszerű művek mellett ritkábban hallható alkotások is helyet kapnak. A Hangforrás négy koncertet foglal magában, ez a merész kísérletezés terepe, igazi kuriózumokat kínál a közönségnek, főként az ifjúságnak. Nagyon sikeresek a gyermek-, és ifjúsági programjaik (Hang-ár, Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal, Ciróka Babakoncert) és a bérleten kívüli hangversenyek (Aperitif, Promenád, Kastély-szerenád, Zene világnapi koncert, Karácsonyi és Újévi hangversenyek), ezeket a jövőben is folytatni kívánják, épp úgy, mint a Bartók Plusz Operafesztiválon történő közreműködést.

Sajtótájékoztatón: miskolci muzsikusok és (b-j) Cselepák Balázs színművész, Werner Gábor karmester, Regős Zsolt karigazgató (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Idei évadjuk programjában szerepel még június 16-án egy különleges Kastély-szerenád koncert Edelényben, a L’Huillier–Coburg-kastélyban, majd a Bartók Plusz Operafesztiválon lép fel az együttes a Nora, valamint a 3 Tenor című előadásokban.

A következő szezon első koncertjére szintén az edelényi kastélyban kerül sor, augusztus 25-én, ezt követően pedig szeptember 6-án, Miskolcon egy Aperitif-koncerttel nyújtanak betekintést az új évad kínálatába.

(Főcímfotó: Miskolci Szimfonikus Zenekar)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek