Filmzenék testközelből – Star Wars-koncert Budapesten

John Williams Csillagok háborújához írt népszerű dallamaiból rendeznek koncertet a budapesti Zeneakadémián.

Bizonyára sokan emlékeznek arra Best of Cinemusic szimfonikus filmzenei koncertre, amit 2019-ben a Budafoki Dohnányi Zenekar a Papp László Budapest Sportarénában adott. A több mint egy évtizede dupla teltházakkal futó Cinemusic műsorukban felcsendültek a Trónok harca, Karib-tenger kalózai, Titanic, Gyűrűk ura, Indiana Jones, Szerelmes Shakespeare, Star Wars, Avatar, Jurassic Park, James Bond filmek betétdalai.

Most a Zeneakadémia nagytermébe várják a Star Wars rajongóit. A 2021. május 2-án megrendezésre kerülő koncerten a Csillagok háborúja lesz a téma. John Williams Star Wars-szvit címmel komponált egy zeneművet, amely összefoglalása a különböző epizódokból ismert dallamoknak. Zeneszerzői gondolkodásmódja leginkább Wagner vezérmotívum-technikájához hasonló, hiszen a film kulcsszereplőinek és történéseinek jellegzetes motívumai, zenei karakterei vannak. Hollerung Gábor vezényletével, a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában csendülnek majd fel a nagy slágerek, a karmester pedig egy kis zenei elemzést is fűz a népszerű motívumokhoz.

Akik szeretnének részt venni a koncerten, igyekezniük kell, ugyanis a rajongók már majdnem az összes jegyet elkapkodták. A legfrissebb adatok szerint csupán 55 darab eladó jegy maradt a zenés-filmes rendezvényre.

A zenekar 2016-os Arénás nagykoncertjének részlete itt tekinthető meg:

 

Kultúra | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek