Finn légiósok Érsekújvárban

Napról napra változó helyzetben, kéthetes karantén után végül múlt vasárnap mégis megkezdte az új idényt az élvonalbeli érsekújvári jégkorongcsapat, amelynél a bizonytalanság ellenére a playoffba jutás a cél.

A felkészülési időszak végén érkezett a hír, hogy az érsekújvári klub 20 alkalmazottja kapta el a koronavírust. A kötelező kéthetes karantén után, a 3. fordulóban kapcsolódtak volna be a Tipos Extraliga 2020/2021-es idényébe.

„A karantén miatt nagyon nehéz volt a hátralevő időre megtervezni az optimális edzési folyamatot. Sok játékbeli, taktikai elemet és erőnléti gyakorlást kellett összesűríteni. De a fiúk nem most kezdték a hokit, otthonra is kaptak edzéstervet. Persze, fog még kelleni egy-két hét, hogy elérjék az »üzemi hőfokot«, de aztán már a megszokott rendben kellene működnie a csapatnak” – nyilatkozta Imre Valášek, az érsekújváriak sportigazgatója.

„Ha hosszabb ideig nem lehetnek nézők a lelátón, akkor nincs realitása a bajnokság rendes befejezésének. Abban is egyetértés van a klubok között, hogy ha október végéig nem látnak napvilágot pontos szabályok és feltételek, amelyek alapján az állam kompenzálná a kieséseinket, akkor egészen biztosan félbemarad az extraliga – szögezte le Valášek, hozzátéve, nem sajnáltatni akarják magukat, egyszerűen ez a helyzet. „Alapvetően a playoff 8-as mezőnyébe akarunk bejutni. De való igaz, hogy napról napra, meccsről meccsre, sőt, már inkább edzésről edzésre tervezünk csak” – mondta a sportigazgató.

„Jelenleg 8 légiósunk van, azaz egyvalaki nem játszhatna a bajnokikon, de ezt az ügyet még oldjuk. Szándékos volt a nagyobb létszám részünkről, mert a külföldiek esetében csak ajánlások alapján válogathattunk, a hokisokról nem láttunk felvételeket, így mostanra kristályosodott ki a helyzet” – tette hozzá Valášek.

Kapusok: Kiviaho (finn), Lackovič
Védők: Hain, Holenda, Ordzovenský, Fereta, Drtina (cseh), Västilä (finn), Mikuš, Šeliga
Csatárok: Bajtek, Obdržálek (csehek), Embrich, Seppanen, Hamalainen (finnek), Števuliak, Rehák, Zahradník, Giľák, Andrisík, Holovič, Jurík, Rogoň, Ondrušek

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek