A kecskeméti fúvószenekar finnországi körútja előtt búcsúkoncert adott

„Kodálytól a Garden Party-ig” címmel adott koncertet a Kecskeméti Városi Fúvószenekar a Wojtyla Barátság Központ előtt szombaton. Az örömzene a finnországi koncertkörút előtti búcsúrendezvény volt.

A kecskeméti művészeti, zenei eseményekről Portálunkon korábban is beszámoltunk A Kecskeméti Városi Fúvószenekar – mint a népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központ egyik elkötelezett, önzetlen jótevője – nemrégiben megtisztelő felajánlást tett. Az együttes tagjai mielőtt Finnországba utaznak koncertkörútra – immáron hagyományos jelleggel – nyár előzetes örömkoncertet adnak az intézmény előtti téren. Kodálytól a Garden Party-ig című koncert hatalmas sikert aratott, melyet Kuna Lajos zenetanár, mesterpedagógus, karnagy vezényelt.

A Kecskeméti Városi Fúvószenekar számára egyfajta „búcsúkoncertet” jelentett e fellépés, hiszen a formáció tagjai rövidesen Finnországba utaznak, ahol nagyszabású rendezvényeken hangversenyeket tartanak az ország különböző részein.

A wojtylás szegények különös izgalommal várták az eseményt, mivel a megjelent gondozottak között értékes ajándékok találtak gazdára tombolasorsolás keretében. – írja a Baon.hu

Forrás: baon.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek