Fischer tagadja, hogy Trianon előtt létezett Magyarország

A karmester szerint Orbán Viktor gyengeségének jele, hogy háborús feszültségekbe navigálja az országot

„A hatalomnak most pont erre van szüksége: lám, lám megint bele akarnak avatkozni a dolgainkba, felül akarják írni a magyar emberek szándékait. Ez bizonyosan kivált itthon az emberekből egyfajta feszültséget. És erre a feszültségre mindig is szüksége volt a hatalom csúcsán állónak. Pontosabban: minden vezető, aki gyengének érezte magát, az mind háborús feszültségekbe vitte bele az országát” – nyilatkozta Fischer Ádám, Hamburgban élő Kossuth-díjas karmester a baloldali bulvárszájtnak, a Hírklikknek.

Németh Péter, aki mint írta az ünneplő tömeg láttán, spéci, görcsbe rándult a gyomra  megkérdezte az interjúban, hogy mi a teendő, amikor „nacionalista felhangokkal tüzelik a drukkereket, amikor rájátszanak egyébként hamis nemzeti érzésekre, és amikor provokatív törvényeket hozatnak meg az Országgyűléssel”? 

Hallgatni semmiképp nem lehet. Az emberek felvilágosítása nagyon szép cél – igaz, elérhetetlen.

A társadalom többsége az előítéletekre fogékony, erre alapozó politikával lehet őket feltüzelni. Mint ahogy most, a már említett törvénnyel kapcsolatban is: nem történik más, mint a tudatos, mondhatnám profi összemosása a pedofíliának és a homoszexualitásnak” – véli a karmester.

Az interjúban Trianon is szóba került 

Fischer Ádám egy osztrák lapnak adott interjút, melyben mondandója lényege az volt, hogy „sok-sok félreértés vezetett oda, hogy Trianonban Magyarország ellen döntöttek, és ezekhez a félreértésekhez mi magunk járultunk hozzá, a sok-sok hamisítással, legendával. Arról beszéltem többek között, hogy Trianon visszavezethető az 1848-as eseményekig, és sajnos a mi iskoláinkban nem ezt tanítják.”

Fischer Ádám szerint „a magyar fájdalom csak azoknak lehet az, akik a Trianon előtti Magyarországot veszítették el, ám az nem volt magyar ország.

Folyamatosan azzal csaptuk és csapjuk be magunkat, hogy a mi hazánk valójában a történelmi Magyarország. Pedig a Szent István-i Magyarország egy több, sok nemzetiségű ország volt. Én pusztán azt emeltem ki, amit már Németh László is megírt korábban, hogy tudniillik a magyar nemzetállam Trianonnal jött létre”.

Forrás: Hírklikk/Mandiner

 

Pannon Fórum | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 

 

 

 


Hasonló cikkek