Fizetés nélkül távozott a szállodákból

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki azzal okozott kárt kilenc hotelnek, hogy a szállások költségeit nem fizette ki, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, az előre kért szállásdíjat nem fizette ki.

A vádirat szerint az elkövető 2019. január- május között interneten, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be. A nő a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A nő egy esztergomi szállodának 157.240 forint, egy zebegényi hotelnek 55.540 forint, egy egri panziónak 148.000 forint, egy miskolci hotelnek 173.100 forint, egy nyíregyházi szálláshelynek 142.578 forint, egy szolnoki hotelnek 247.250 forint, egy hódmezővásárhelyi hotelnek 113.540 forint, egy székesfehérvári hotelnek 114.360 forint, egy velencei hotelnek 130.400 forint kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben 2019. április 15-én foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz, és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a vádlott arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza. A nő rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A nő az ügyvédjén keresztül megüzente a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértetteknek fizessen kártérítést.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek