Fizetéscsökkentés és távozó szponzor Valter Attila kerékpáros csapatánál

Az év végén távozik a névadó szponzor a CCC kerékpáros World Tour-csapattól, amelynek Valter Attila is tagja, és amely 50 százalékos fizetéscsökkentésben állapodott meg a sportolókkal, hogy fennmaradhasson az idei szezonban.

    A cyclingnews.com keddi híre szerint a sportolók elfogadták a bérük felezésére vonatkozó ajánlatot, ugyanakkor a márciusi fizetésüket még teljes egészében megkapják. A nemzetközi szövetség (UCI) előírásai szerint a kerékpárosokat érintő fizetéscsökkentés mértéke csak annyi lehet, hogy a sportolók a UCI által meghatározott legalább 38 ezer eurós bért megkapják.
A csapat hosszú távú jövője viszont veszélybe került, miután a lengyel központú CCC bejelentette, hogy jövő januártól beszünteti a támogatást.

Áprilisban Jim Ochowicz csapatvezető közölte, hogy a koronavírus-járvány által okozott pénzügyi nehézségek miatt kénytelen lesz a stáb nagy részét fizetés nélküli szabadságra küldeni, a bringások bérét pedig jelentős mértékben csökkenteni.

A kerékpárokat biztosító Giant a hírek szerint a továbbiakban is folytatja a CCC támogatását, ugyanakkor Ochowicznak versenyt kell majd futnia az idővel, hogy januártól másik névadó szponzora legyen a csapatnak.
Az UCI legutóbb azt közölte, hogy a módosított idei versenyszezon augusztustól novemberig tart majd, a világjárvány gazdasági hatásai azonban az összes profi kerékpárcsapatot érintik, így az Asztana, a Lotto Soudal, a Bahrain-McLaren és a Mitchelton-Scott is csökkentette, vagy később fizeti ki a sportolók bérét.


Hasonló cikkek