Focipálya a múzeumban

Sok látogatót vonzott a Múzeumok Éjszakája Miskolcon. A Pannon-tenger, a Színész- és a Herman Ottó Múzeum valamennyi kiállítóhelye színes programokkal várta a látogatókat szombaton, a Papszer utcai épületbe pedig a DVTK focipályája is beköltözött.

A régi Diósgyőri Stadionban a DVTK NB I-es labdarúgócsapata a Fradi ellen játszotta utolsó mérkőzését, 2016. október 29-én. A közel 80 éves sportlétesítmény végleges elbontása előtt a Herman Ottó Múzeum összegyűjtötte a még megmaradt tárgyakat, történeti eszközöket. Ezekből nyílt most tárlat Volt egyszer egy stadion címmel, ami december 31-ig tekinthető meg a Papszer utcán lévő épületben. A kiállított relikviák között vannak magángyűjteményekből származó darabok, illetve videofelvételekről a látogatók megtekinthetik régi meccsek összefoglalóit, ismert személyek visszaemlékezéseit. A szervezők igyekeztek méltó emléket állítani az egykori Diósgyőri Stadionnak, a sportpálya történetének főbb állomásait bemutatva.

A DVTK utánpótlás csapatának utolsó mérkőzése a régi stadionban 2016. október 30-án / PTV Fotó: Vona Ildikó

A tárlatot a Múzeumok Éjszakáján nyitották meg ünnepélyes keretek között. Itt került először levetítésre a DVTK Aranycsapatról készült DVD, amit majd a Szinvapark bevásárlóközponban található DVTK Shopban lehet megvásárolni.

 

Vélemény, hozzászólás?