Fodrászok és kozmetikusok versengtek Miskolcon

 

Tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a szépészeti szakmák tavaszi versenyét, a Kézműves Kupát.

Az eseménynek a miskolci sportcsarnok adott otthont, ahol a legújabb trendek kerültek előtérbe. Idén a kupa a férfi fodrászok versenyével kezdődött, majd következtek a változatos női frizurák, de mellettük dolgoztak a sminkesek, műkörmösök, és újdonságnak számít, hogy a szervezők egy műszempilla-építő bajnokságot is beiktattak a múlt vasárnapi programba.

Közel 200 jelentkező 24 kategóriában mérte össze tudását. A sminkek és hajköltemények között találtunk hétköznapit, alkalmit, menyasszonyit és néhány különleges fantáziamodellt is. Ezeket nemzetközi versenyeken részt vett, illetve magyar bajnokok zsűrizték. Miskolcon járt Hajas László mesterfodrász, aki úgy fogalmazott a rendezvény kapcsán: minőségi szervezés, magas színvonalú versenymunkák jellemzik, és véleménye szerint

„ezek a versenyek éltetik a szakmát.”

Az elmúlt évek során a Kézműves Kupa országosan elismert szakmai megmérettetéssé nőtte ki magát. Sőt, egyre nagyobb nemzetközi érdeklődés kíséri, ezt bizonyítja, hogy érkezett delegáció Németországból, Szerbiából, Ukrajnából és Szlovákiából is.

(Fotók: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek