Fogad Ipolytarnóc és a Nyírjesi Vadaspark is

Fokozatosan újranyitnak a turisztikai attrakciók, látogatható Ipolytarnóc és a Nyírjesi Vadaspark is

A járványvédelmi intézkedések feloldásának következő lépcsőjeként a legfrissebb kormányrendelet értelmében az Ipoly Erdő Zrt. és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság újraindítja néhány turisztikai és közjóléti szolgáltatását.

Május elsejétől újra utazhatnak a kirándulók a Kemencei Erdei Múzeumvasút felújított szakaszának egy részén, Kemence és Godóvár között. A vonatok nyitott kocsikkal közlekednek, a járműveken a maszk viselése kötelező – hívják fel a figyelmet hozzátéve, hogy egyes erdei szálláshelyek is megnyitják kapuikat a vendégek előtt.

Újra látogatható a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark is, ám a jelenleg érvényes járványügyi szabályozás értelmében azokat tudják fogadni, akik érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek – velük kiskorú gyermekeik is látogathatják a parkot – hívta fel a figyelmet az Ipoly Erdő Zrt. A balassagyarmati vadaspark üzemeltetői közösségi oldalukon kiemelték: Bíznak abban, hogy hamarosan még nagyobbra tárhatják a kapukat! Az erdei iskolák egyelőre még zárva tartanak. 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által fenntartott Ipolytarnóci ősmaradványok bár korlatozottan, de szintén újra látogathatók május elsejétől. A sétálójeggyel megtekinthető szabadtéri részek az óvintézkedések betartásával mindenki számára látogathatók, de a beltéri részeket, a lombkorona tanösvényt és a geológiai túrát csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és azok kiskorú hozzátartozói tekinthetik meg Ipolytarnócon.

Kiemelt kép: osmaradvanyok.hu

 

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek